VZC junioren blinken uit op 400m wisselslag bij NJK

Tijdens het Nederlandse Junioren Kampioenschap (NJK) lange baan in Eindhoven kwamen Elin Dietewig, Juliëtte Woltjes, Rijk Leenders en Bas Mostert uit op de tienkamp in de leeftijdscategorie meisjes junioren 1/2 en jongens junioren 1/2. Na negen voorgaande afstanden sloten Elin en Juliette hun NJK af met de zware 400m wisselslag. ,,Voor veel junioren 1 en 2 was het de eerste keer dat zij het water indoken voor het zwemnummer waar het aankomt op een goede verdeling en de noodzaak om alle slagen goed te beheersen. Elin en Juliette deden het voortreffelijk.”

Elin, gestart in de eerste van vier series met ieder tien zwemsters, won met een grote voorsprong de serie in 5.35.28. Julliëtte zwom in de serie daarna en won ook met een grote voorsprong. Zij kwam net niet aan de tijd van Elin. Juliëtte tikte aan in 5.38.57. In de derde serie zwommen alle zwemsters zich stuk op de door de VZC-zwemsters gezwommen tijden. ,,In de laatste serie wist alleen de uiteindelijke winnares van het hele klassement onder de tijden van Elin en Juliëtte te duiken, die daardoor tweede en derde werden. Wisselslagspeciliast en KNZB projectleider Marcel Wouda keek tevreden naar de races en resultaten van Elin en Julliëtte.”

De meest opvallende prestaties door Bas en Rijk werden eveneens op de 400m wisselslag geleverd, zag Harry Delno, hoofdtrainer van VZC. ,,In de categorie junioren 1 en 2 bij de jongens loopt de lichamelijke ontwikkeling van de jongens enorm uiteen. Op dit moment horen Bas en Rijk nog niet bij de grootste en sterkste jongens. Desondanks wisten zij een flink aantal, op de kortere afstanden snellere, jongens voor te blijven op die 400m wisselslag. Ook Bas en Rijk zwommen die afstand voor het eerst. Bas tikte aan in 5.30.13 en Rijk in 5.32.74. Zo dienen zich de eerste resultaten van de door Marcel Wouda geschreven trainingen in het kader van de Wisselslag Trainings Club 2032 zich al aan”.