VZC

VZC is een omni-zwemvereniging met ruim 600 leden met verschillende disciplines: AquaFun, Synchroonzwemmen, Triathlon, Waterpolo en Wedstrijdzwemmen. Onder de naam VZC zwemmen zijn dagelijkse veelal jonge sporters actief in het Valleibad in Veenendaal. Doel van wedstrijdzwemmen is om bij wedstrijden een aangegeven afstand en soort zwemslag zo snel mogelijk af te leggen. Maar VZC zwemmen biedt veel maar dan dat. Zwemmen bij VZC helpt jonge mensen om hun lichaam en geest gezond en fit te houden. Bovendien levert wedstrijdzwemmen veel extra’s op: discipline, doorzettingsvermogen, motivatie, concentratie, prioriteiten stellen, goed plannen, respect tonen en krijgen, samenwerken en mooie vriendschappen. Eigenschappen die ook helpen voor het behalen van goede prestaties op school en in het bedrijfsleven.

VZC doet in Nederland mee op het hoogste niveau: de eredivisie. Met als beste prestatie ooit een 3e plek in de nationale zwemcompetitie. Op vele wedstrijden en nationale kampioenschappen winnen zwemmers van VZC medailles. Lid zijn van VZC betekent naast alle sportieve inspanningen en persoonlijke ontwikkelingen, vooral ook deel uitmaken van een grote, gezellige familie. Bijvoorbeeld door een jaarlijkse internationale trainingsstage waarin zwemmers, trainers en ouders afreizen naar een mooie locatie in Zuid-Europa.

In juli 2022 is VZC Brisbane 2032 gestart. Met een uitdagend en ambitieus programma wil VZC in 2032 met zwemmers, trainers, vrijwilligers, ouders en sponsoren naar de Olympische Spelen die dan in Brisbane (Australië) gehouden worden.