WTC32 Puur Tamminga Challenge Deel 2

Op zaterdag 29 oktober hebben de wedstrijdzwemmers van VZC een uitstekende prestatie geleverd door 22 van de in totaal 36 prijzen voor zich op te eisen bij de WTC32 puur Tamminga challenges. Nadat op 22 oktober al goede resultaten waren behaald bij het eerste deel, moest bij deel twee nog hard gezwommen worden in het Veenendaalse Valleibad om de prijzen binnen te slepen. En om de uitdaging nog wat groter te maken,  werden de resultaten van steeds twee afstanden per zwemslag bij elkaar opgeteld en gecorrigeerd voor de leeftijd van de zwemmer. Waarbij een jongere zwemmer meer punten krijgt dan een oudere zwemmer voor dezelfde tijd.

Bij de meisjes en dames wisten de oudere zwemmers de jongere nog achter zich te houden door in totaal vier van de zes klassementen te winnen en 12 van de 18 prijzen voor zich op te eisen. Bij de jongens en heren was het echter andersom. De jongere zwemmers wonnen vier van de zes klassementen en 13 van de 18 prijzen. De gewonnen prijzen vielen daarbij letterlijk in de smaak. Want naast een mooie geldprijs ontvingen de eerste drie zwemmers ook nog een chocoladebeker beschikbaar gesteld door de naamsponsor.

Namens VZC vielen Bridget Vermeer (goud schoolslag en 100-200 meter vrije slag), Alexandra Gepkens (zilver schoolslag), Elin Ditewig (goud vlinderslag, zilver 100-200 meter vrije slag), Vera van der meer (brons vlinderslag en 50-400 meter vrije slag), Tess Panjer (goud 50-400 meter vrije slag, brons 100-200 meter vrije slag) in de prijzen bij de meisjes en dames categorieën. Bij de heren en jongens categorieën waren en prijzen voor Mathieu Gepkens (goud rugslag), Rijk Leenders (zilver rugslag en wisselslag), Thom Delno (zilver schoolslag, brons rugslag), Wesley van Elst (goud vlinderslag en wisselslag), Bas Mostert (zilver 100-200 meter vrije slag en brons wisselslag), Stefan van der Meer (brons 100-200 meter vrije slag) en Lasse Schrieken (zilver 50-400 meter vrije slag). Naast de top-3 prijzen waren er nog vele persoonlijke records voor de VZC zwemmers.

De WTC32 puur Tamminga challenges  zijn wedstrijden in het kader van de WTC32 (Wisselslag Trainings Club 2032), een initiatief van de bekende oud-zwemmer en voormalig wereldkampioen wisselslag Marcel Wouda om junioren- en jeugdzwemmers te motiveren met pittige en uitdagende zwemsets gericht op de wisselslag. Met als doel deelname aan de Olympische spelen in Brisbane Australië in 2032. De goede resultaten van de VZC zwemmers laten zien dat het bij hen met de Olympische motivatie wel goed zit!