Zwemmers VZC succesvol op NK sprint

Het Nederlands kampioenschap sprint werd afgelopen weekend gehouden in het zwemcentrum Rotterdam. De zwemmers van VZC waren erg succesvol en namen mooie prijzen mee naar huis.

Het NK sprint werd gezwommen op de korte baan, met 50 meter vlinderslag, 50 meter rugslag, 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag en de 100 meter wisselslag. Daarnaast stonden estafettes op de 4 keer 50 meter vrije slag en 4 keer 50 meter wisselslag op het programma. De prijzen werden verdeeld in jeugd- en seniorencategorieën.

De VZC-zwemmers deden het voortreffelijk. Marjolein Delno werd bij dames senioren de sprintkampioen van Nederland door het hoogste puntenaantal te scoren. Marjolein wist zich via series en halve finales voor de finales op de vijf individuele zwemnummers te kwalificeren. Naast de winst en het Nederlands kampioenschap op de 100 meter wisselslag werd zij derde op de 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag en behaalde zij twee vierde plaatsen op de 50 meter rugslag en 50 meter vlinderslag. Marjolein was de enige zwemster die zich voor alle finales wist te plaatsen.

Femke Spiering kwam uit in drie finales en wist die finales ook allemaal te winnen. Zij werd Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag, 50 meter rugslag en 50 meter vrije slag. Met die drie overwinningen wist zij zoveel punten te behalen dat zij na Marjolein Delno tweede werd in het sprintklassement.

Bij de meisjes jeugd wist Bridget Vermeer naar het Nederlands kampioenschap te zwemmen op de 50 meter schoolslag. Naast de individuele medailles werd ook door dames senioren van het VZC-estafetteteam de 4 keer 50 meter vrije slag winnend afgesloten. Op de 4 keer 50 meter wisselslag werd hetzelfde team tweede. Dat team bestond uit Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer, Marjolein Delno en Femke Spiering.

Kirsten Verhalle zwom een verdienstelijk toernooi en wist zich te plaatsen voor de finales van de 50 meter vrije slag, de 50 meter rugslag en de 100 meter wisselslag. Op de 50 meter vrije slag en 100 meter wisselslag werd zij vierde. Op de 50 meter rugslag werd ze vijfde.

Tess Panjer behaalde een halve finaleplaats op de 100 meter wisselslag en zwom in die halve finale een mooi persoonlijk record. Lasse Schrieken kwam aan de start op de 50 meter schoolslag bij de jongens jeugd. Ondanks een mooi persoonlijk record wist hij zich niet voor de finale te kwalificeren. Ook Charlotte en Vivianne Woltjes kwamen, ondanks mooie persoonlijke records, niet verder dan de series.

Bij de jeugd mix estafette op de 4 keer 50 meter vrije slag greep het eerste team van VZC, in de samenstelling Lasse Schrieken, Michael van de Enden, Charlotte Woltjes en Bridget Vermeer, net naast de medailles. Zij werden nipt vierde. Het tweede team, bestaande uit Peer Bergman, Sjoerd van de Wilt, Juliette Woltjes en Vera van de Meer, behaalde een elfde plaats. Op de 4 keer 50 meter wisselslag werd het eerste team zesde en het tweede team wederom elfde.